TÜRKÇE YAYINLAR






Yayınevi : Büke Kitapları
Yazarı : M. Levent ARTÜZ
Basım Yeri / Tarihi : Istanbul / 2004 - Aralık
Sayfa Sayısı : 150
Boyutları : 15 x 23 cm.
Kapak Cinsi : Karton Kapak

Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca Yerel İsimleri, Latince Adlandırma, Çizim ve Tanımları ile (368 adlandırma, 250 tanım, 25 tablo)

"Avlanan, pazarlanan ve pişirilip afiyetle yenen nesnenin gerçekte ne olduğunun bilinmesi" amacıyla hazırlanan bu çalışmanın birinci bölümünde balıklar Türkçe adlarına göre sıralanarak numaralandırılmış ve 7 dilde adları verilmiştir.
İkinci bölümde, birinci bölümdeki sıra numaralarına göre balıkların çizimleri yapılmış ve tipik tanım özellikleri belirtilmiştir.
Üçüncü bölüm ise balık adlarının her dilde sıralandığı ve numarasının belirtildiği fihrist bölümüdür.
Bu düzende, balığın tanımlanması için, herhangi bir dilde fihrist içerisinden adı bulunarak veya görsel bölümden balık seçilerek, sıra numarası ile balığın kitabın kapsamındaki dillerdeki isimlerine ve latince ismine ulaşılabilecek, tanımı yapılabilecektir.




Yayınevi : Alp Yayınevi
Yazarı : Atilla Alpbaz - Arif Özer
Basım Yeri / Tarihi : İzmir / 2000
Sayfa Sayısı : 424
Boyutları : A4
Kapak Cinsi : Karton Kapak


Bu kitapta, tutkuyla yaşamış insanların balıkçılık, özellikle olta balıkçılığı konularındaki anlatımlarını bulacaksınız. Tecrübe ve uygulama süzgecinden geçmiş olta balıkçılığı önerilerini okuyacaksınız. Yıllarını balıkçılığa adamış Erdekli balıkçı Arif Özer yanında ben de Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde sportif balıkçılık dersine girmem yanında, hastalık derecesinde olta balıkçılığına gönül vermiş sade bir vatandaş, Atilla Alpbaz olarak yıllarca balık peşinde koştum. Çok heyecanlı ve zevkli balıkçılık anılarım oldu. Erdekli balıkçı Arif Özer balıkçılığa olan derin merakı, sevgisi ve bilgisi ile, tabiri caiz ise, madden değilse de manen bu işin ustası, profesörü olmuş bir kişi. Bu kitapta bu engin balıkçının hayat tecrübelerini okuyacaksınız. Bu nedenle kitapta, gönlü balıkçılık ile dolu iki kişinin duygularını hissedeceksiniz. Kitabı yayına hazırlarken hep bu duygular içerisinde olduk. Bu hacimde bir kitabı yayına hazırlamak ve yayınlayabilmek, maddi manevi çok açıdan gerçekten güç bir konu oldu. Ama bu yorgunluğumuzu kitap yayınlanınca unutacağımıza inanıyorum.




Yayınevi : İnkılap Kitabevi
Yazarı : Levent ALEV
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 1997 - OcakSayfa Sayısı : 158
Boyutları : 19,6 x 13,5 cm.
Kapak Cinsi : Karton Kapak

Amatör balıkçılık, eğlenceli ve faydalı bir spordur. Deniz, göl, ırmak gibi büyük, küçük suların yakınlarında bulunan şehir, kasaba, köy halkından herkes bu spordan faydalanabilir. Amatör balıkçının kullanacağı avlanma takımı pahalı aletler değildir. Üç dört olta ile bir iki parekete ve bir kepçe ile birkaç zoka ve iğne gibi ucuz maddelerdir.
Bir eski balık meraklısından pratik olarak öğretilebilecek şeyler bu kitapta anlatılmıştır.



Yayınevi: İnkılap Kitabevi
Yazarı : Sıtkı ÜNER
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 1992 - OcakSayfa Sayısı : 192
Boyutları : 27,6 x 19,5 cm.
Kapak Cinsi : Karton Kapak


Yayınlandığından bu yana devamlı yeni baskılar yapan, İstanbul Balıkçılar Cemiyeti eski 2. Başkanı Sıtkı Üner'in hazırladığı Balık Avcılığı ve Yemekleri, bu konuda dilimizde yazılmış kitapların en değerlisidir.
Balık Avcılığı ve Yemekleri, avcılığın türlüsünden, yemeğinin her çeşidine kadar, bütün balıkları sizlere tanıtacak, bilmediğiniz birçok konuya da geniş açıklamalarla öğrenmenize yararlı olacaktır.
Balık Avcılığı ve Yemekleri, amatör balık avcılarına çok iyi bir rehber olduğu gibi, ev kadınlarının balık yemekleri için ellerinin altında bulunduracakları bir kitaptır.



Yayınevi : Say Yayınları
Yazarı : Engin SUNAR
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 1995 - Ocak
Sayfa Sayısı : 64
Boyutları : 13,6 x 19,5 cm.
Kapak Cinsi : Karton Kapak

Bir bağ misina, olta iğnesi, fırdöndü ve kurşun iskandil, bir de olta ipinin sarılacağı mantar parçası. İşte, oltayla balık avcılığına ilgi duyan amatör balıkçının ilk edineceği araçlar bunlar.
Ras'gele diyerek size şans dileyen bu küçük kitap, amatör balıkçılığa gönül verenlerin sorunlarını çözümleyecek biçimde, hem olabildiğince geniş kapsamlı bilgilerle, hem de tam renkli çizimlerle hazırlandı. İlk olta takımınızı bağlamanızdan başlayıp, ilk avınızın sevincini tattığınız ana kadar sizin en yakın dostunuz olan bu kılavuz kitap, aynı zamanda amatör balıkçılığın tüm inceliklerini açıklayan bir kaynak olacaktır.



Yayınevi : Remzi Kitabevi
Yazarı : Ali PASİNER
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 1999 - Ocak
Sayfa Sayısı : 372
Boyutları : 16,1 x 23,5 cm.
Kapak Cinsi : Karton Kapak


Tutku, neyin tutkusu olursa olsun, bilgiyle donandığında önem kazanıp bireysel olmaktan çıkar ve başkalarına ulaşır. Böylece onlara bilgi verirken, sevgiyi, merakı da aşılar. Unutmamak gerekir ki, amatör sözcüğünün ilk anlamı, meraktır. Her araştırma, her öğrenme merakla başlar; hem kuramsal, hem pratik bu merak. Her alanda, sanatta bilimde... Ve tabii balıkçılıkta da geçerlidir.
Biz amatör balıkçılar, birçok şeyi babalarımızdan, ağabeylerimizden öğrendik pratik olarak. Yeteneğimiz ölçüsünde öğrendiklerimize kitaplardan bir şeyler ekledik; kimi kez kendi yaratıcı gücümüzden.







Yayınevi: İnkılap Yazarı: Erdal Doğan Sayfa Sayısı: 224

Bu kitap balıkçılığa gönül vermiş her amatörün, hatta profesyonelin ilgiyle okuyabileceği, merakını giderebileceği konulara yer veriyor. Balık avlamanın yalnızca bir spor ya da bir hobi değil, aynı zamanda bir dostluk ilişkisi olduğunu görebiliriz. Nasıl ki her dostluk özen ve sevgi istiyorsa, balıkçılıkta da amatörün edindiği en öenmli deneyim bu olacaktır. Bunun yanısıra doğayla dost ve barışık olup onu koruması ayrı bir kazanımdır.
Amatör Balıkçılık, sizin için de yeni bir serüvenin ilk adımı olabilir.









Yayınevi : Büke Kitapları
Yazarı : M. Levent ARTÜZ
Basım Yeri / Tarihi : Istanbul / 2005
Sayfa Sayısı : 130
Boyutları : 15 x 23 cm.
Kapak Cinsi : Karton Kapak


İç sularımızda yaşayan balıkları tanıtmak amacıyla hazırlanan çalışmanın ilk bölümünde balıklar Türkçe adlarına göre sıralanarak numaralandırılmış ve 7 dilde adları verilmiştir.İkinci bölümde, ilk bölümdeki sıra numaralarına göre balıkların çizimleri yapılmış ve tipik tanım özellikleri belirtilmiştir.Üçüncü bölümde balıkların Türkiye`nin neresinde bulundukları ve nesillerinin durumu açıklanmıştır.Dizinde ise balık adları her dilde sıralanmış ve numarası belirtilmiştir.Bu düzende, balığın tanımlanması için, herhangi bir dilde fihrist içerisinden adı bulunarak veya görsel bölümden balık seçilerek, sıra numarası ile balığın kitabın kapsamındaki dillerdeki adlarına ve latince adına ulaşılabilecek, tanımı yapılabilecektir.